divendres, 4 de setembre del 2015

1.3 Fonts d'informació digital

Un cop hem buscat la informació, hem d’ensenyar maneres de guardar aquesta informació digital en llocs que no sigui únicament al nostre ordinador i, per tant, poder accedir-hi des de qualsevol altre ordinador o tablet.

El Delicious és un servei de gestió de marcadors socials en web. Aquest permet agregar els marcadors que tradicionalment es guardaven en els favorits dels navegadors, i categoritzar-los amb un sistema d'etiquetatge anomenat folcsonomies (tags). 
Delicious no només permet emmagatzemar llocs web, sinó que també permet compartir-los amb altres usuaris de Delicious i saber qui té un determinat enllaç guardat en els seus marcadors. Així, podem crear-nos una llista de recursos educatius i compartir-los amb altres docents.

Tot i així, també té aspectes positius i negatius.
Per una banda, un possible punt feble és que es necessita Internet.

Per altra banda, com a punt fort, és que és un servei social. És a dir, pots compartir els teus favoritos i, a la vegada, un pot fer servir els favoritos dels altres. També, permet etiquetar (posar paraules clau) per tal d’ordenar i classificar les fonts d’informació digitals per temes o àmbits. 

No obstant, el Delicious no és l'únic marcador social, sinó que és un dels possibles que està pensant per a guardar la informació digital.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada