dimarts, 1 de setembre del 2015

3.2 Entorn personal d’aprenentatge (PLE)

Què és el PLE?
PLE: conjunt d’eines, aplicacions, serveis web, relacions i/o interaccions que una persona utilitza per gestionar el seu propi procés d’aprenentatge. Aquest sistema ajuda els estudiants a prendre el control i gestió del seu propi aprenentatge.
  • Enfocament: manera d’entendre la manera d’aprendre.
  • Aprenentatge: recull tot l’aprenentatge (forma: dins una institució educativa, informal: fora una institució educativa)
  • Objectius personals d’aprenentatge: identifica uns interessos
El PLE té 3 parts:
  1. Accedir: tot allò que em permet accedir a la informació (Eines); google, wiki, enllaç…
  2. Produir/Crear: produir continguts (àudios,textos, blogs..). Tots aquells recursos que em permeten produir continguts.
  3. Comunicar: la xarxa de persones en la qual col·laboro i interaccions i en la quan jo també aprenc (fòrum). És a dir, eines que ens permeten comunicar amb els altres i transmetre informació
Entorn digital, conjunt d’eines
  1. Eines
  2. Produir continguts
  3. Eines que ens permeten comunicar
Per tant, el protofoli i el PLE no és el mateix.
El portofoli es troba dins del PLE.
No són únicament eines o plataformes tecnològiques. Tant una com l’altra són enfocaments metodològics, que fan ús d’eines digitals. Però no són únicament i exclusivament eines.
El portofoli perquè és una manera de demostrar el què hem après, i com a instrument d’avaluació i de reflexionar sobre el que un mateix ha après i realitzat. A més, també serveix d’eina per al docent i l’avaluació.
El PLE perquè permet ser com més proactiu a la xarxa. És a dir, aportar informació i continguts a la xarxa que pots compartir amb altres persones.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada