dijous, 3 de setembre del 2015

1.4 Criteris de selecció, valoració i ús de la informació

Un cop hem trobat les fonts d’informació, hem de tenir alguns crèdits per tal de saber si aquesta ens és útil o no. Aquests criteris poden ser:

 - Autoria: és important saber l’autor de la pàgina web o la informació que estem buscant. En una font d’informació digital l’autoria pot estar en molts llocs, per tant, l’haurem de saber trobar. Si no hi ha l’autoria, hauríem de descartar aquesta informació.

-  Actualització: hem de saber la data de publicació o actualització de la informació ja que a l’hora de fer la bibliografia s’ha de referenciar aquesta data.

-  Fiabilitat: la informació que hem trobat l’hauríem de poder contrastar-la amb altra informació per tal de saber si és fiable. Això ho hem de fer buscant altres fonts d’informació que tractin del mateix tema. Ho hauríem de fer sempre amb qualsevol tema i àmbit.

-  Disseny del lloc: el lloc que visitem, tingui un menú, esquema, etc... que organitzi la informació que hi apareix. És a dir, que hi hagi facilitat i sigui pràctic per tal de consultar la informació que busquem.

-  Qualitat dels enllaços: hi ha webs que tenen enllaços d’interès, hem de comprovar que estiguin actualitzats. És a dir, que no hi hagi webs d’interès que quan les vols consultar, no tinguin enllaç (continua funcionant l’enllaç). Això dóna fiabilitat.

-  Nombre de visites: un lloc web tingui un nombre de visites més alt, pot suggerir que aquesta web és més interessant.


Aquests elements ens han de permetre avaluar la informació que hem trobat i, com a mínim, la informació hauria de tenir els 3 primers requisits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada