dissabte, 29 d’agost del 2015

****VAORACIÓ PERSONAL I CONCLUSIONS DE L'ASSIGNATURA

Un cop haver realitzat l’assignatura d’Entorns Digitals de Treball i d’Aprenentatge, valoro molt positivament el resultat i els aprenentatges adquirits el llarg d’aquest semestre.

Primer de tot, he de dir que tot i haver fet molts anys d’informàtica, aquesta assignatura m’ha ensenyat moltes coses que no sabia o que no recordava (com per exemple el Delicious, el PLE). També, he de dir que m’ha servit per refrescar molts coneixements que ja tenia però que començaven a estar “antiquats” i quedar-se enrere.

En segon lloc, trobo molt important remarcar el fet de crear el portafoli i el PLE. He de reconèixer que el principi no trobava massa el sentit de la creació d’aquests dos recursos, però que dia rere dia, mentre el vam anar creant, vaig trobar que era molt adequat conèixer aquests sistemes de producció a través de la xarxa web i tenir clar per a què serveixen i amb quin objectiu els fèiem servir. És per això, que considero que ha estat molt adequat i encertat realitzar tant el PLE com el portafoli, no tant sols per conèixer més profundament el funcionament d’una blogspot o un blogger, sinó per tal de poder entendre els objectius pels quals els creàvem i la gran utilitats d’aquests.

En tercer lloc, l’elaboració del treball i la creació d’un suport, en aquest cas el prezi, m’ha servit per conèixer més a fons els possibles perills que hi ha a la xarxa en l’actualitat i, sobretot, m’ha fet adonar de la importància de donar a conèixer aquests perills als pares i mares, ja que moltes vegades no es tenen en compte i poden esdevenir problemes molt greus.

En quart lloc, considero molt important i quasi be imprescindible que els professionals de l’educació coneguin i tinguin recursos per a compartir informació i molts dels seus coneixements a la xarxa per tal de poder donar-los a conèixer a altres persones i poder comparar punts de vista i perspectives diferents d’uns mateixos temes.

Tot i que no vaig poder assistir en l’última sessió a la xerrada, pel que vaig demanar i em van explicar, va ser una activitat de cloenda molt bona i adequada per tal de veure en un cas real tot el que s’ha anat parlant durant aquesta assignatura. És per això, que penso que l’estructura de l’assignatura ha estat adequada tot i que el principi anava una mica perduda. Penso que el fet de tenir els objectius clars abans de portar a terme qualsevol activitat, ha fet que l’assignatura tingués un fil conductor i una estructura molt bona.


Per acabar, m’agradaria dir que estic molt contenta amb el resultat de l’assignatura i la gran descoberta d’eines i recursos TIC que he fet al llarg d’aquest semestre. Tanmateix, he de remarcar que assignatures com aquesta, són les que tots els alumnes de magisteri haurien de fer per tal de tenir coneixements sobre les TIC i la utilització d’aquesta dins les aules. Penso que és molt important que tots tinguem una competència digital adequada i, sobretot, que es vagi renovant constantment, per tal de poder crear activitats interdisciplinars competents amb el nivell dels infants. Com a futurs docents, no podem oblidar que les tecnologies digitals cada cop estan més a l’abast dels infants i cada vegada des de més petits que es familiaritzen amb aquestes. Per tant, és per això, que un bon docent ha de tenir una competència digital renovada i actualitzada constantment. Per fer-ho, només ha de tenir les ganes i pensar que mai se’n sap prou!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada